Roze Wolk!!!

We willen het allemaal graag geloven die Roze Wolk na de geboorte van je kindje, maar is deze er ook echt?

Voor de buitenwereld….JA!!

Voor een enkeling….JA!!

Voor de meerderheid….NEE!!

Mag dit laatste dan eindelijk een keer genoemd worden….ik heb het zo vaak en zoveel gezien en zelf ervaren…..het is een hell of a job….ouder worden en ouder zijn!! Of nee, gewoon jezelf zijn, want naast moeder of vader ben je ook nog altijd jezelf, partner van, vriend(in) van, zoon/dochter van, broer/zus van, werknemer van of baas van. Allemaal rollen waarin we denken te moeten passen en gewoon door in kunnen na de geboorte van zulk mooi wonder!!

Want een wonder is het….maar het zet onze wereld wel goed op zijn kop!!

Je wordt ondersteunt in zwangerschap en rondom de geboorte, maar nadat de verloskundige en kraamverzorgster de deur dicht trekken, wordt verwacht dat je als ouder alle zeilen weet bij te zetten.
Nu neem van mij aan….geef jezelf de tijd!! De TIJD ja….een jaar is meer dan normaal, voordat je echt kunt zeggen en voelen “ik ben er weer”!!

TIJD om alles goed draaiende te krijgen; voor de vrouw het lichaam wat moet herstellen van zwangerschap en bevalling, hormonen die overhoop liggen. Een kleine die nog niet doorslaapt, die je hele ritme bepaald!! Werk wat je aandacht vraagt en gewoon verwacht wordt dat alles hetzelfde is dan ervoor. Je relatie met je partner die is veranderd en om nieuwe balans en dynamiek vraagt. En dan nog de belangrijkste persoon in je leven…..IK!!

De IK die vaak vergeten wordt of op de laatste plaats wordt gezegd. Terwijl juist dit de kern is, de spil en energie van alles!!
Vergeet je deze, kom je vroeg of laat in de problemen, wat zich kan gaan uiten op allerlei vlakken….je gezondheid, relaties en werk.

Accepteer dat de Roze Wolk niet zo roze is maar vaker grijs, durf het te benoemen en maak het bespreekbaar. Geloof me, iedereen herkent zich in meerdere of mindere mate hierin. Maar bovenal weet dat je er hulp bij kunt krijgen om je balans, innerlijke rust en energie te herstellen. Schroom niet, ben geduldig en lief voor jezelf….als je goed voor jezelf zorgt, pas dan kun je goed voor een ander zorgen!!

Liefdevolle HUG Marinda

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.